Építész tervezőknek

Cégünk nagy figyelmet fordít az építész tervezőkkel való konzultációra. Igyekszünk a megfelelő időben segíteni munkájukat, hogy sikeres, tartalmas, és komplex megoldások születhessenek. 

Ebben a pontban helyeztük el azokat a műszaki információkat amelyek a tervezők segítségére lehetnek.

 

KOCKAKÖVEK

Cégünk kézi és gépi hasítású kockakövet is kinál partnereinek. A kézi hagyományosan kúposra van hasítva, azt inkább a legyező formák rakásához szoktam ajánlani. A méretükben is nagyobb eltérés van, így a legyező közepén lévő nagyobb, illetve az ívek végein lévő kiesebb kockakövek egyaránt kéznél vannak. A gépi hasítású kockakő oldalai egyenesek és mérettartásuk is pontosabb, ezért ezeket a soros rendszerekhez ajánlom. Vágott (fűrészelt) kockakövek esetében cégünk rugalmasan áll a megrendelők elképzeléseihez.

Szabványos méreteket és felhasználási javaslatukat az alábbi táblázatban rendeztük össze.

 

Kockakő szabványméretek

 

LAPBURKOLATOK

Lapburkolatok esetében beszélhetünk járatos méretekről amit a gyártók előszerettel gyártanak, de a mai gépesítés melett bármilyen ésszerű méret legyártása sem jelenthet problémát.  A felületek kialakításánál beszélhetünk: polírozott, csiszolt, lángolt, homokszórt, stokkolt és aqua-stone kiképzésről.

A szabványos méreteket az alábbi ábrán rendeztük össze.

 

Lapburkolat méretek

 

 

SZEGÉLYKÖVEK

Szegélykövek esetében is beszélhetünk hasított és vágott szegélyekről. A hasított szegélykő mértei korlátozottak, mivel egy bizonyos méret fölött fizikai korlátai vannak a gyártásnak. Vágott szegélyek esetében a nagyobb, hoszabb elemek gyártása jobban megoldható, ebben az esetben beszélhetünk járatos méretekről melyeket az alábbi ábrán szemléltetünk. Természetesen egyedi méretek gyártása is megoldott részünkről.

 

szegélyméretek